Proiectul Opera la Turda, început de Casa de Cultură din oraș în 2016, continuă anul acesta cu un spectacol produs de Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. ”Fascinantul itinerar al operei românești” include și Turda, oraș unde caravana Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima, din Cluj-Napoca, va poposi joi, 10 septembrie, pentru a susține un spectacol ce va avea loc pe aleea pietonală din centrul Turzii, cu începere de la ora 18.
”Fascinantul itinerar al operei românești” propune publicului turdean un spectacol alcătuit dintr-un colaj de fragmente muzicale din opere și operete românești ale compozitorilor Filaret Barbu, Gherase Dendrino, Ciprian Porumbescu, Sabin Drăgoi, Florin Comișel, George Grigoriu, Gheorghe Dumitrescu și Tiberiu Brediceanu. Distribuția spectacolului reunește atât muzicieni consacrați cât și tineri aflați la începutul parcursului profesional muzical: Lorena Puican, Sara Mihali, Alexandra Coșbuc, Andrei Manea, Aurelian Filip, Titus Pop, Anton-Bronislaw Babiaș, acompaniați la pian de asistentul universitar dr. Lelia Serafinceanu.
Concepția artistică și pregătirea muzicală îi aparțin conferențiarului universitar dr. Cristian Sandu, de la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”.
Proiectul muzical „Fascinantul itinerar al operei românești” al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca beneficiază de co-finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național.
Intrarea este liberă, accesul se face exclusiv pe bază de rezervare. Rezervările se fac la Casa de Cultură Turda, începând de luni, 7 septembrie, intre orele 8 – 16, la telefon 0264-311980. Participarea se va face cu respectarea măsurilor de siguranță dispuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.