Cea de-a IV-a ediție a Festivalului internațional de teatru de la Turda se desfășoară ”conform planului” în ciuda pandemiei de COVID-19, ce bulversează omenirea de câteva luni.

Din 26 iunie, până în 5 iulie, publicul amator de teatru, din Turda și nu numai, are ocazia de a vedea 20 de spectacole, din repertoriul Teatrului Național Aureliu Manea din localitate și din cel al Teatrului Elvira Godeanu, din Târgu-Jiu. Din cele 20 de spectacole, șase sunt destinate copiilor. Alături de teatru, publicul dornic de spectacol, mai ales după lunile de ”arest fortuit la domiciliu” are ocazia să asiste, în cadrul ediției 2020 a Festivalului internațional de teatru de la Turda la două concerte, susținute de trupa chiliană La Chakra și de naistul Radu Nechifor, un invitat permanent al evenimentului cultural-artistic organizat anual de Teatrul Național Aureliu Manea, în colaborare cu Primăria și Consiliul local turdean.

Managerul Teatrului Național Aureliu Manea din Turda,actorul Cătălin Grigoraș, se gândește să transforme piațeta din fața teatrului într-un mic Montmartre local, copie a cartierului parizian cu același nume. Rolul bazilicii Sacre Coeur l-ar putea juca biserica romano-catolică din apropiere. Grădina de vară din curtea Teatrului Aureliu Manea și restaurantul mediteranean situat nu departe, mai spre centru, și micul magazin cu obiecte de artă și suveniruri de lângă acesta, ar putea sugera, de asemenea, atmosfera din Montmartre.

Manifestările programate în cadrul festivalului se desfășoară în aer liber, în curțile teatrului, al fostului colegiu Dr. Ioan Rațiu și în cea a Muzeului de Istorie. Al patrulea loc destinat prezentării unor spectacole, aleea pietonală din centrul Turzii va găzdui o producție a teatrului-gazdă, intitulată Origini și un spectacol de magie, destinat copiilor, interpretat de Adi Olteanu.

La conferința de presă organizată vineri, 26 iunie, cu prilejul deschiderii celei de-a IV-a ediții a festivalului, managerul Teatrului Național Aureliu Manea, actorul Cătălin Grigoraș, a declarat că, după absența forțată de pe  scenă, de unde lipsesc de peste trei luni, membrii trupei s-au decis să joace și pe căldură, chiar caniculă și pe ploaie. Cu alte cuvinte, deși se joacă numai în aer liber, la cea de-a IV-a ediție a Festivalului internațional de teatru de la Turda nu vor exista spectacole anulate din cauza timpului nefavorabil, după cum susține Cătălin Grigoraș, directorul evenimentului.

Deschiderea oficială a festivalului s-a constituit într-o ocazie

Managerul Teatrului Aureliu Manea, actorul Cătălin Grigoraș, i-a înmânat primarului Turzii, Cristian Matei, tricoul festivalului.Balul poate să înceapă!

potrivită pentru  primarul Turzii, Cristian Matei, care a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru realizarea Palatului Cultural al orașului, ce urmează să funcționeze în fostul local al Judecătoriei Turda, un imobil ce datează din secolul al XVIII-lea, situat în Piața Republicii nr. 5 și a celui prin care se vor asigura, din fonduri europene, banii necesari pentru modernizarea completă a sediului Teatrului Național Aureliu Manea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.