Pusă sub lacăt din cauza pandemiei de COVID-!9, galeria de artă a Turzii se redeschide pentru public. De marți, 7 iulie, pe simezele așezământului din strada Libertății nr. 2, vor ”trona„ cele 30 de picturi ce alcătuiesc expoziția ”De la clasic la modern” realizată cu lucrări semnate de Oleg Rusnac.

De această dată, Oleg Rusnac, absolvent al Facultății de Arte Plastice din Chișinău (Republica Moldova) înfățișează amatorilor de artă din Turda și nu numai, atât compoziții  realizate în manieră  clasică, prin tehnica uleiului pe pânză, cât și lucrări moderniste, plăsmuite de pictor prin imprimarea unei mișcări cvasi-aleatorii a culorilor acrilice pe pânză, procedeu prin care artistul obține efecte vizuale inedite.

Pentru realizarea picturilor ce alcătuiesc expoziția ”De la clasic la modern” autorul, Oleg Rusnac, a apelat la izvoare de inspirație precum natura, ființa umană, lumea animalelor, sau spațiul cosmic.

Oleg Rusnac, la șevalet, în curtea casei sale.

Oleg Rusnac, stabilit în România din anul 1991, întâi la Cluj-Napoca, apoi la Turda, unde lucrează la Casa de Cultură din localitate, își descrie  expoziția printr-o suită de interogații: „Clasic sau modern? Real sau imaginar? Vechi sau nou? Concret sau abstract? Sublim sau grotesc? Pastelat sau contrastant? Umbră sau lumină? Răsărit sau apus? Proporție sau disproporție? Lunecos sau dur? Linie sau punct? Alb sau negru? Vertical sau orizontal? Perspectivă sau plan? Cer sau pământ? Dacă am avea puterea să transformăm aceste cuvinte în culori și să le

așezăm pe pânză, am obține definiția unei lucrări perfecte.”

Expoziția, deschisă publicului din 7 până în 22 iulie, poate fi vizitată de lunea până vinerea, între orele 10.30 – 16, cu respectarea restricțiilor impuse de autorități pentru evitarea răspândirii virusului Sars Cov-2, responsabil de declanșarea pandemiei de COVID-19, la nivel mondial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.