Din cauza unui focar de COVID-19, autoritățile publice din Turda au anulat cea de-a treia ediție a Festivalului de folclor ”În grădina dorului” ce urma să se desfășoare vineri, 24 și sâmbătă, 25 iulie, în Parcul Central din Turda. De asemenea, nu se va permite desfășurarea niciunei adunări publice, au anunțat autoritățile publice locale, după ședința de luni, 20 iulie, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Focarul de COVID-19 a izbucnit în aglomerarea umană de pe strada Margaretelor, din cartierul turdean Poiana, situat la marginea orașului, spre ieșirea către Câmpia Turzii.

Inițial, s-a anunțat identificarea a 15 persoane infectate cu virusul SARSCov-2, responsabil de îmbolnăvirea cu COVID-!9. ”Focarul a fost localizat doar în comunitatea de pe strada Margaretelor. Din informațiile pe care le avem, toate persoanele depistate pozitiv au participat săptămâna trecută la o adunare religioasă care a avut loc în comunitate, pe strada Margaretelor. Astfel, s-a dispus și dezinfectarea sălii în care a avut loc adunarea” a precizat primarul Turzii, Cristina Matei, într-o postare pe contul său public de facebook.

Într-un comunicat al Prefecturii județului Cluj, transmis luni, 20 aprilie, la ora 13, se menționează că ancheta epidemiologică întreprinsă în comunitatea de pe strada Margaretelor din Turda se afla în curs de finalizare la orele amiezii. ”Momentan avem patrule de poliție, jandarmi și poliție locală la fața locului pentru a încerca să izolăm zona” a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

Ca urmare  a depistării focarului de COVID-19, autoritățile publice din Turda au dispus aplicarea unor măsuri suplimentare, pentru a împiedica propagarea virusului SARSCov–2 în alte zone ale orașului.

Poliția patrulează permanent în zonă pentru a informa populația cu privire la pericolul răspândirii virusului și pentru a limita deplasările. În momentul de față, legea nu permite luarea unor măsuri mai dure, astfel că nu se poate interzice ieșirea persoanelor din comunitate și nu se poate impune izolarea, motiv pentru care se recomandă, cu fermitate, turdenilor, să evite în această perioadă, pe cât posibil, deplasările în oraș. Autoritățile locale recomandă, de asemenea, turdenilor care locuiesc în alte cartiere ale orașului, să evite deplasările în zona străzii Margaretelor, și să respecte, cu strictețe, măsurile de igienă și de distanțare socială. ”Ne confruntăm cu un real pericol și luăm toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea virusului în alte zone din oraș” a precizat primarul Cristian Matei în postarea de pe pagina sa publică de facebook.

Asistenții sociali și comunitari, respectiv mediatorul școlar din zonă, îi țin sub observație pe locuitorii din comunitatea de pe strada Margaretelor, pentru a se limita răspândirea virusului. Continuă testarea persoanelor care au intrat în contact cu cei depistați pozitiv. Luni, 20 iulie, s-au distribuit gratuit măști, pentru toți locuitorii de pe strada Margaretelor.

În toate instituțiile publice din Turda se respectă cu strictețe măsurile de prevenție, dispuse pentru a asigura funcționarea acestora în parametri normali. ”Orice alte informații apărute în spațiul public sunt menite să inducă panică” avertizează autoritățile publice din Turda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.