Câțiva copiii care deprind tainele artelor vizuale sub oblăduirea Fundației Temerarii, din Târnăveni, au expus câteva creații în cadrul unei expoziții de sculptură și grafică vernisată joi, 13 februarie, de la ora 17.30.

Expoziția, intitulată ”Ioan Astăluș și invitații săi” a prilejuit reîntâlnirea turdenilor amatori de arte plastice  cu sculptorul târg-mureșean, care a mai expus, îndeosebi sculpturi miniaturale, în cadrul unei expoziții colective, găzduită de Galeria de Artă Valer Suciu din Turda în toamna anului 2019.

De această dată, oferta sculptorului Ioan Astăluș pentru publicul turdean nu mai cuprinde miniaturi sculptate în boabe de orez, cereale (mai puțin boabe de grâu) sau castane. Prin lucrările cioplite în lemn sau piatră, ce fac obiectul expoziției actuale, sculptorul Ioan Astăluș a mărturisit un omagiu adus lui Constantin Brâncuși.

Alături de sculpturile artistului din Târgu-Mureș, expoziția ce poate fi admirată în următoareledouă săptămâni la Galeria de Artă Valer Suciu din Turda, strada Libertății nr. 2, mai cuprinde lucrări de grafică (ilustrații de carte) din creația Vioricăi Șuțu, totodată autoare a mai multor volume de poezie. Profesoara Viorica Șuțu activează voluntar la Fundația Temerarii din Târnăveni, unde circa 150 de copii, elevi în clasele ciclurilor primar și secundar, sau copii de la grădiniță, ce provin din familii sărace, învață tainele artelor plastice  dar și pe cele ale muzicii.

Pe lângă lucrările de grafică semnate de Viorica Șuțu, expoziția include și câteva creații plastice ale ”temerarilor” din Târnăveni, realizate de către copiii Mircea Tompi, Rareș Tincuș, Florina Moldovan, Elisei Zarculea, Romeo Duca, Flavius Otvos, Larisa Lucaci, Darius Tirmoi, Adelin Bakos, respectiv Anca Varga.

Expoziția este completată cu desenele și sculpturile realizate de către Vlad Denis Turc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.