Pe durata situației de urgență, declarată din cauza pandemiei de COVID-19, activitatea teatrului turdean continuă online.

Pentru luna aprilie, teatrul turdean propune spectatorilor din mediul virtual următoarele spectacole:

Duminică  5 aprilie, de la ora 18, teatrul va intra în casele spectatorilor cu piesa În căutarea sensului pierdut, o adaptare după Ion Băieșu, în regia lui Muriel Jakab-Manea. ”În această piesă autorul (Ion Băieșu), prezintă o poveste despre logică, despre sensul sau adevărul unor fapte. Totul se petrece precum într-un carusel grotesc și comic al vieții noastre în fond. Găsim un amuzament de mare tristețe, dar și o pledoarie pentru morala individuală și cea publică” (Muriel Jakab-Manea). Spectacolul va fi transmis de postul de televiziune Turda TV.

Din distribuție fac parte Diana Tușa, Vali Oncu, Vali V. Popescu, Doina Șoproni, Ioan Savu, Călin Mihail Roajdă, Miky Paicu, Olga Cojan/Hana Sâmpăleanu.

După o săptămână, duminică, 12 aprilie, de la aceeași oră 18, teatrul turdean va difuza, online, spectacolul cu piesa Neînțelegerea, de Albert Camus, în regia Mirelei Dodd. Vor povesti pe scenă drama narată de scriitorul existențialist francez, autor și al romanului Ciuma, actorii Valentin Oncu, Raluca Marina Gheorghiu, Doina Șoproni, Alexandra Dușa, Călin Mihail Roajdă.

Pe lângă cele două spectacole, programul online al Teatrului Național Aureliu Manea, din Turda, mai cuprinde, în perioada următoare, ședințe de lectură în cadrul cărora, de lunea până vinerea, de la ora 11, un actor va citi povești și fabule pentru copii, grupate în emisiunea ”Cutiuța cu povești”.

Teatrul turdean oferă și leacuri anticarantină: Zilnic, de la ora 14, Artistic MADE by TNAMT” va transmite sfaturi menite să-i ajute pe oameni să treacă mai ușor peste această perioadă de autoizolare. ”Rețeta” mai conține șezătorile antivirus. Seara, de la ora 18, din 2 până în 10 aprilie, de la ora 18, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, personalul artistic al teatrului turdean va administra, la domiciliul pacienților, remedii artistice antivirus, precum poezii, fabule, scurte piese de teatru și alte leacuri de același fel.

Evenimentele incluse în program se pot viziona pe pagina de facebook.com/teatruturda.

Foto: Marius ROMILĂ (MediaCOM.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.