Teatrul turdean pregătește o nouă premieră. Actorii Marian Negrescu, Cătălin Grigoraș, Doina Șoproni, Ioan Alexandru Savu, Grațiela Bădescu, Miky Paicu și Valentin Oncu joacă în spectacolul cu piesa ”Clinica sinucigașilor” în regia lui Andrei Mihalache, după un text de Gabriela Mihalache. Spectacolul se va juca, în avanpremieră, în Sala Mare de la Teatrul Național Aureliu Manea, din Turda, joi, 14 aprilie, de la ora 19 și vineri, 15 aprilie, de la ora 18.

Regizorul spectacolului, Andrei Mihalache, răspunde la întrebarea-mesaj a piesei: Se poate glumi cu un astfel de subiect precum sinuciderea? ”Se spune în popor: Să-ți porți crucea! și Să nu-i dea Dumnezeu omului cât poate duce… Și totuși sunt destui care aleg calea sinuciderii pentru a scăpa de boli, de sărăcie, de nedreptate sau de singurătate. Dacă n-ar exista lașitatea, frica de durere și rușinea de-a fi îngropat fără slujbă la marginea cimitirului, poate numărul celor care vor să sară din mers ar fi mult mai mare. Nici teologii nu fac lumină în privința dreptului la autosuprimare: japonezii sunt obligați de onoare să se hăcuiască singuri; islamiștii explodează odată cu dușmanul, fericiți că vor fi întâmpinați în raiul lor de turme de fecioare, în timp ce creștinii se feresc cât pot de păcatul sinuciderii, deși în unele țări civilizate s-au deschis clinici în domeniu și nimeni nu ne spune dacă, atunci când va suna trâmbița, vor avea card de acces la înviere și cei trimiși în focul iadului pentru că nu au mai dorit să consume atmosfera…Se poate glumi despre toate acestea?…

Spectacolul pe care vi-l propunem ne păstrează în categoria de țară tristă, plină de umor (cam negru!). Rămâne însă o întrebare: deși la noi eutanasierea este interzisă, nu cumva viața noastră de azi e o sinucidere asistată de cei care ne hotărăsc pensiile, salariile și prețurile facturilor?…”

Biletele pentru avanpremieră se pot cumpăra online, de pe site-ul https://www.tomtix.ro/evenimente-teatrul-national-aureliu-manea-turda-62. Se pot rezerva locuri și la agenția teatrului, tel. 0264 311 952.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.