După un preambul ce se va consuma în curtea teatrului, unde va debuta stagiunea turdeană, cu spectacolul Operele complete ale lui WLM ȘKSPR, programat sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 19 și un spectacol cu piesa pentru copii Fata babei și fata moșului, teatrul se va muta în fosta fabrică de bere, din Piața Romană.

Acolo se vor juca piesele incluse în programul lunilor septembrie și octombrie. Datorită lucrărilor de modernizare a clădirii Teatrului Național Aureliu Manea stagiunea 2022-2023 va aduce cu sine nenumărate provocări, de la identificarea de noi spații teatrale la amenajarea lor, de la identificarea de noi forme teatrale la punerea lor în scenă. Cu siguranță experiența următoarei perioade precum și experimentele teatrale prin care vom trece, împreună cu dumneavoastră, cei care ne treceți pragul, vor rămâne în memoria colectivă, apreciază managerul instituției, actorul Cătălin Grigoraș.

Intermezzo-ul teatral de la Fabrica de bere va începe sâmbătă, 24 septembrie, la ora 19, când pe scena amenajată în acest spațiu neconvențional, se va juca piesa Clinica sinucigașilor, spectacol urmat, a doua zi, de la ora 11, de dramatizarea poveștii Punguța cu doi bani, de Ion Creangă, în regia lui Horațiu Ioan Azap.

Programul lunii octombrie propune iubitorilor de teatru un program destinat atât adulților (spectacolele vor avea loc în zilele de sâmbătă), cât și copiilor (duminica).

1 octombrie, ora 19: Tutun și praf de pușcă, regia Filip Odangiu;

2 octombrie, ora 11: Degețica, regia Horațiu Ioan Apan, spectacol pentru copii;

8 octombrie, ora 19: Patimă roșie, regia Luana Hagiu – premieră;

9 octombrie, ora 11: Scufița roșie, un spectacol pentru copii, de Marius Tuță și Cătălin Grigoraș;

15 octombrie, ora 19: Îndrăgostiții din Ancona, regia Andrei Mihalache;

16 octombrie, ora 11: Rățușca cea urâtă, spectacol pentru copii, în regia lui Horațiu Ioan Apan;

16 octombrie, ora 19: Omul care a văzut moartea, regia Ovidiu Cosac;

22 octombrie, ora 19: Patima roșie, regia Luana Hagiu;

23 octombrie, ora 11: Hansel și Gretel, spectacol pentru copii, în regia lui Muriel Manea Jakab;

29 octombrie, ora 19: Anatomia unui cuplu deschis, regia Luana Hagiu;

Locurile se pot rezerva la telefon 0264 311 952 sau online, la adresa www.tomtix.ro/evenimente-teatrul-national-aureliu-manea-turda-62

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.