Teatrul National Aureliu Manea Turda părăsește sala de spectacole amenajată la Fabrica de Timp Liber (fosta fabrică de bere) aflată acum în proprietatea descendenților fostului deputat țărănist Ion Rațiu. Din luna mai, actorii teatrului turdean, la al cărui sediu se desfășoară lucrări de modernizare, vor juca pe scena sălii de spectacole a Asociației Tour d’ Art, situată la etajul unei clădiri din Piața Republicii nr. 14, în centrul Turzii.  

Sâmbătă 6 mai, de la ora 19, Teatrul Național Aureliu Manea prezintă la Tour d’ Art spectacolul cu piesa, Pe o bancă, în regia lui Muriel Manea. Printre spectacolele care revin pe scenă pe parcursul lunii mai se numără one man show-ul Treisprezece, cu Cornel Miron, „spectacol viu, sincer, direct, curat în care tăcerile şi cuvântul, cu înţelesurile sale, primează,  în care,  timp de o oră,  să avem curajul de a ne privi ochi în ochi, suflet în suflet,  trăind fără a ne judeca prea aspru” așa cum explică regizorul Radu Botar.

Spectacolul non-verbal Trix Show, scris și regizat de Mihai Gruia Sandu, se va relua  sâmbătă, 20 mai, de la ora 19, în curtea Muzeului de Istorie din Turda. Cu acest spectacol Teatrul Național Aureliu Manea din Turda va relua turneele internaționale (în Franța și Grecia, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Alte destinații internaționale ale Teatrului Național Aureliu Manea ”se vor dezvălui pe parcurs” promite actorul Cătălin Grigoraș, managerul Teatrului Național Aureliu Manea, din Turda.

Sâmbătă, 27 mai, se va juca one-woman showul Teatrul sau…? cu Doina Șoproni, un amalgam de texte clasice despre situația actorului într-o țară care nu consideră cultura ca fiind una din prioritățile fundamentale ale dezvoltării statului.

Dacă e duminică, e vreme de spectacol și pentru cei mai mici dintre spectatori.  În 7 mai,  de la ora 11, sala de spectacole a asociației Tour d’Art găzduiește MINU și valiza — atelier teatral de joacă și improvizație, coordonat de actorii Florina Florian și Ginuc Crișan. Iedul cu trei capre, Scufița roșie și Vodă Piper-cel mai recent spectacol din repertoriu, se află, de asemenea, pe lista programului din luna mai.

Biletele pentru spectacole se pot cumpăra de la agenţia de bilete a teatrului, situată în Piața Republicii nr.14, dar și online de pe site-ul  www.tnamt.ro.

Foto: Marius ROMILĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.