Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Turda (FITT), eveniment ce se va desfășura din 25 iunie până în 4 iulie, programează spectacole, concerte, expoziții și proiecții de film.

În acest an, organizatorii festivalului propun publicului amator de teatru mai multe spectacole în premieră. Printre acestea se numără piesa „PiSiCi 2” un spectacol-concert al Teatrului municipal „Matei Vișniec” din Suceava, o producție a trupei Fără Zahăr și spectacolul cu piesa ”Bacantele” o producție a Teatrului de Nord din Satu Mare, în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu.

Organizatorul festivalului, Teatrul Național Aureliu Manea, din Turda, propune publicului său, în premieră, spectacolele cu piesele „O noapte furtunoasă” de I.L Caragiale, în regia Andrei Mihalache, „Anatomia unui cuplu deschis” în regia Luanei Hagiu, one-man-show-ul „Van Dan – 10 ani de sânge murdar” spectacol regizat de Dragoș Călin și „Teatru sau…?” un one-woman show regizat de Jakab Muriel Manea.

În ceea ce privește participarea la festival a unor trupe de teatru din străinătate, managerul Teatrului Național Aureliu Manea din Turda, actorul Cătălin Grigoraș, a precizat că spectacolele acestora vor putea fi vizionate doar în mediul online, din cauza restricțiilor aflate în vigoare pe întreg mapamondul, pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Deocamdată, organizatorii celei de-a cincea ediții  a FITT continuă tratativele cu mai multe teatre din străinătate, în vederea participării acestora la evenimentul de la Turda. ”Numele participanților din alte țări vor fi date publicității ulterior” a precizat Cătălin Grigoraș, pentru revista ”Ecouri” publicație culturală a Turzii.

Evenimentele celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Turda se vor desfășura în sală, în aer liber și online.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.