Anul acesta, pentru susținerea examenului de admitere la facultățile din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca s-au înscris cu aproape 200 de candidați mai mult decât în 2019. Pentru cele 660 de locuri la buget şi 290 de locuri cu taxă, au concurat 1794 de candidați, iar 29 de candidați care s-au înscris, au renunțat să mai susțină examenul de admitere, desfășurat în zilele de 25 și 26 iulie. În medie, la examenul de admitere s-au înregistrat 2,86 candidați pe un loc, se precizează într-un comunicat transmis presei de Biroul de Comunicare, Protocol, Relații Publice și Marketing, din cadrul UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.

Potrivit aceleiași surse, cele mai căutate specializări au fost radiologie şi imagistică cu 5,4 concurenţi pe loc, asistenţă medicală generală (4,5 candidați pentru un loc), urmată de balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare (3 candidaţi pentru un loc), în timp ce pentru nutriţie şi dietetică s-au înscris aproape 4 candidaţi pe un loc. La medicină concurența a fost de 2,86 înscriși pentru 1 loc.  Interesul crescut pentru tehnică dentară s-a menţinut, cu 4,4 candidaţi/loc. La medicină dentară și farmacie s-au înscris mai puţini candidaţi anul acesta decât în 2019.

Și anul acesta examenul de admitere la UMF ”Iuliu Hațieganu” a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă, cu durata de două ore.

La medicină cea mai mare notă obținută la concursul de admitere a fost 9,82, la medicină dentară 8,82, iar la farmacie 9,94. La balneo-fiziokinetoterapie și recuperare nota cea mai mare a fost 9,70, iar la asistență medicală generală, radiologie şi imagistică, tehnică dentară și nutriţie şi dietetică prima notă de intrare a fost 10.

Șapte candidați au fost admişi fără concurs, la programul de studiu Medicină, ca olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

Probele scrise au avut loc atât în amfiteatrele universității, cât și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, la Sala Sporturilor “Horia Demian” și la Sala Polivalentă BT Arena. De asemenea, s-au rezervat sălile de conferințe de la Grand Hotel Italia și Hotel Napoca.

În contextul epidemiologic actual, printr-un efort colectiv şi o mobilizare fără precedent, concursul s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță și fără probleme pentru toți cei implicați, candidați și organizatori. S-au pregătit 38 de săli de examen, cu mai mult de 2500 de locuri. La asigurarea bunei desfășurări a examenului de admitere și-au dat concursul peste 500 de cadre didactice și angajați din administrația UMF Iuliu Hațieganu.

Rezultatele examenului, făcute publice pe site-ul universităţii (http://www.umfcluj.ro/), s-au afișat și la avizierele de la sediul UMF, din Cluj-Napoca, strada Victor Babeș nr. 8.

În contextul pandemiei de COVID-19, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” a asigurat desfășurarea examenului de admitere în condiţii optime de siguranţă sanitară pentru toţi cei implicaţi în acest proces. Astfel, sălile de examen au fost curăţate şi dezinfectate cu biocide autorizate. S-au creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare candidat. Candidaţii au avut la dispoziţie apă, măşti FFP2 şi dezinfectanţi, iar la intrarea în săli li s-a măsurat temperatura cu ajutorul unor termometre non-contact.

Organizarea și derularea examenului de admitere au constituit o provocare atât pentru noi,ca organizatori, cât și pentru candidați. Condițiile extraordinare pe care le-am creat, pentru ca examenul să se desfășoare în siguranță i-au ajutat pe candidați să se simtă confortabil și să se concentreze la rezolvarea grilelor de concurs. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat cu punerea la dispoziţie a spaţiilor necesare pentru desfășurarea celui mai mare concurs din istoria universității” a declarat rectorul UMF, prof. dr Anca Dana Buzoianu.

Sursa foto: UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.