Teatrul Național Aureliu Manea, din Turda, se alătură campaniei Rugă pentru pace, inițiată de Radio România Cultural. ”Astfel ne dorim să îndreptăm toate gândurile bune, încărcate de solidaritate, compasiune și speranță, către greu încercatul popor din Ucraina” se arată, într-un comunicat al teatrului turdean temeiul acestei acțiuni.

Concret, înaintea începerii spectacolului de sâmbătă, 5 martie (Îndrăgostiții din Ancona, regia Andrei Mihalache – ora 19), în Sala Mare a Teatrului Național Aureliu Manea se va difuza, simultan cu Radio România Cultural și cu un număr mare de teatre din România, o înregistrare în care poeta Ana Blandiana citește un scurt fragment din prefața cărții  „Ultimii martori” a scriitoarei Svetlana Aleksievici, născută în Ucraina și câștigătoare a premiului Nobel pentru literatură. Textul ales ilustrează perfect vremurile tulburi în care ne aflăm.

 Cu gândul la oamenii din țara vecină, la mamele și copiii lor obligați să își părăsească casa, la tinerii și copiii prinși în bătaia obuzelor și în special la artiștii greu încercați, am hotărât ca în acest weekend clădirea Teatrului Național Aureliu Manea să fie luminată în galben și albastru,  a precizat managerul instituției, actorul Cătălin Grigoraș.

Fragment din prefața cărții ”Ultimii martori”

Cândva Dostoievski a pus întrebarea: ,,Există oare vreo justificare a păcii, a fericirii noastre şi chiar a armoniei eterne, dacă în numele lor, pentru un fundament mai solid, se va vărsa fie şi cea mai mică lacrimă a unui copil nevinovat?” Şi a răspuns tot el: ,,Lacrima aceasta nu justifică nici un progres, nici o revoluţie. Nici un război. Ea mereu va cântări mai mult. Doar o mică lacrimă…”.

Personalul Teatrului Național Aureliu Manea îi îndeamnă pe turdeni să asculte sâmbătă,

5 martie, acest mesaj ”cu sufletul și gândul la vecinii noștri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.