Teatrul Aureliu Manea din Turda prezintă joi, 26 septembrie, prima premieră a stagiunii 2019-2020. Spectacolul cu piesa ”Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, în regia lui Ovidiu Cosac, va avea loc de la ora 19, în sala mare de spectacole a Teatrului Aureliu Manea (Turda, Piața Republicii nr. 52).

Din distribuție fac parte Marian Negrescu, Cătălin Grigoraș, Nicoleta Bolcă, Cornel Miron, Ioana Lados și Paul Sebastian Popa. Regia tehnică: Bogdan Tiutiu; Lumini: Mircea Moldovan; Sufleur: Ana Cosac.

La Teatrul Aureliu Manea din Turda s-au mai produs două spectacole cu piesa ”Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu: unul regizat de către regretatul Mircea Cosma și unul în regia lui Ovidiu Cosac, care acum recidivează.

”Omul care a văzut moartea” înfățișează lupta pentru putere a politicienilor, atât a celor de ieri cât și a celor de azi. ”În teorie această luptă o duc oameni care doresc prosperitatea poporului și ridicarea țării pe noi culmi. Din păcate, pe sub aceste haine frumoase se văd dedesubturi murdare, ce nu au nimic de a face cu etica și cu morala enunțate inițial. Dimpotrivă, este evidentă dorința de căpătuire, hoția și imoralitatea. Nu putem generaliza, pentru că o ceartă ar nega democrația, singura șansă de fapt. Putem totuși îngroșa, cu penița teatrului și cu ajutorul umorului, trăsături pe care oamenii nu trebuie să le uite nicio clipă. Asta pentru democrație!” a explicat regizorul Ovidiu Cosac subiectul comediei scrisă de Victor Eftimiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.