Elevii pasionați de istorie au ocazia să își îmbogățească cunoștințele la atelierele interactive organizate la Muzeul de Istorie din Turda, cu începere de marți, 8 octombrie. Atelierele de pedagogie muzeală, ce vor funcționa sub genericul ”Portaluri spre trecut” au ca scop intermedierea dialogului între patrimoniu și public, pentru evidențierea rolului educativ al muzeului la nivelul comunității. ”Prin participarea la atelierele de pedagogie muzeală, atât copiii, cât și adulții se împrietenesc cu muzeul și înțeleg mult mai bine rolul și importanța acestuia. Atelierele sunt gândite să transmită un volum de informații, dar mai ales să stimuleze creativitatea și să sporească curiozitatea naturală a copilului față de obiectele din colecțiile noastre, semnificative pentru istoria locului și nu numai” a explicat Mariana Andone-Rotaru, directorul Muzeului de Istorie din Turda rațiunea organizării atelierelor de pedagogie muzeală pentru elevi.

Atelierele (Arta în preistorie, Confecționarea uneltelor preistorice, Scris, citit și știința de carte în Dacia romană, Jocuri romane, Heraldica pe înțelesul copiilor, Podoabe de inspirație romană, Coafuri după moda împărăteselor romane, Vânătoarea de exponate, Micii arheologi, Încondeierea ouălor în tehnica tradițională, Atelier de creație – Cusături cu  modele tradiționale și Reîntoarcerea legionarilor

în castrul de la Potaissa) se pot organiza pe durata întregului an școlar, prin programare cu cel puțin două săptămâni înainte de desfășurarea acestora. La o ședință de atelier, cu durata de o oră și jumătate pot participa 10-15 persoane. Doritorii vor plăti o taxă de participare de 10 lei/persoană. Destinatarii atelierelor de pedagogie muzeală sunt elevii claselor claselor 0-XI.

Programarea activităților se poate face telefonic, la numărul 0264-311826, sau prin e-mail, trimis la adresa de poștă electronică office@muzeulturda.com. Persoană de contact: muzeograf Steliana Potora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.