Șirul manifestărilor culturale programate de Teatrul Național Aureliu Manea pentru cea de-a doua jumătate a lunii septembrie debutează joi, 17, în curtea teatrului, unde, de la ora 19, se va juca spectacolul cu piesa Gunoierul după un text de Mimi Brăescu, coordonator artistic Cătălin Grigoraș. Seria spectacolelor produse de Teatrul Național Aureliu Manea, în stagiunile precedente, va continua sâmbătă, 19 septembrie, cu piesa Omul care a văzut moartea comedie după un text de Victor Eftimiu, în regia lui Ovidiu Cosac, ce se va juca pe scena din Sala Mare a Teatrului, cu începere de la ora 19.

O zi mai devreme, vineri, 18 septembrie, în aceeași curte a teatrului, de asemenea de la ora 19, va avea loc primul din cele două recitaluri de poezie incluse în programul Teatrului Național Aureliu Manea pentru cea de-a doua jumătate a lunii în curs: Joaca de-a versul un spectacol conceput de actrița Alexandra Dușa, cu versuri din creația poeților Mihai Eminescu, George Topârceanu, Vasile Alecsandri și alții.

În 25 septembrie, femeile care vor asista la cel de-al doilea recital de poezie al lunii, ce se va desfășura în curtea Teatrului Național Aureliu Manea, de la ora 19, se vor putea bucura de o doză proaspătă de optimism, după ce vor afla că Orice Julietă are mai multe opțiuni concluzie ce rezultă din poeziile lui William Shakespeare, Tudor Arghezi și George Coșbuc, aflate pe ”lista de sfaturi poetice” din ”meniul” spectacolului de poezie cu același titlu.

După Motanul încălțat o altă premieră dedicată copiilor va avea loc duminică, 20 septembrie, când Sala Mare a Teatrului va găzdui, de la ora 11, spectacolul cu piesa Frumoasa și Bestia în regia lui Andrei Mihalache. Piesa se va rejuca și duminică, 27 septembrie, în același loc și de la aceeași oră, 11.

În curtea teatrului vor continua și proiecțiile de filme, oferite de Teatrul Național Aureliu Manea, în colaborare cu Atelier de Film și Asociația Follow Art. Duminică, 20 septembrie, va rula filmul Soții de militari(2019), iar după o săptămână, în 27 septembrie, amatorii de cinema vor avea prilejul să urmărească filmul Loving Vincent(2017). Ambele proiecții vor începe la ora 20.

Luna septembrie ne aduce și un spectacol invitat, Eu rămân un one woman show, în regia Luanei Hagiu, ce se va desfășura sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 20, în curtea teatrului.

Mai multe informații despre fiecare eveniment, se găsesc pe pagina de facebook a teatrului: www.facebook.com/teatruturda. Biletele se pot rezerva la agenția teatrului (tel. 0264 311 952) iar online biletele se pot cumpăra de pe site-urile: www.teatrulaureliumaneaturda.ro și www.tomtix.ro

Fotografia reprezentativă: Marian Negrescu și Cătălin Grigoraș în spectacolul cu piesa Omul care  a văzut moartea de Victor Eftimiu, în regia lui Ovidiu Cosac

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.