În luna octombrie Teatrul Național Aureliu Manea împlinește 72 de ani de la înființare. Manifestările dedicate sărbătoririi teatrului turdean se vor desfășura între 9 și 18 octombrie. ”Programul evenimentelor va fi disponibil în curând” se precizează într-un comunicat remis presei de Teatrul Național Aureliu Manea.

Până la spectacolele prin care se vor marca cei 72 de ani de existență, oferta teatrului  din Turda pentru luna octombrie cuprinde spectacole de comedie, dramă, concerte, proiecții de film, recitaluri de poezie.

În prima zi a lunii, joi, 1 octombrie, pe scena din Sala Mare a Teatrului Național Aureliu Manea s-a jucat comedia „Gelozie mon amour”, în regia lui Radu Botar. Sâmbătă, 3 octombrie, de asemenea în Sala Mare, de la aceeași oră, 19, are loc premiera spectacolului „Mofturi” o comedie clasică, după ”Momente și schițe” de Ioan Luca Caragiale, în regia lui Andrei Mihalache, cu o distribuție din care nu lipsesc Vali V. Popescu, Cornel Miron, Anca Markos, Ioan Alexandru Savu, Valentin Oncu, Călin Mihail Roajdă, Miky Paicu, Alexandru Condurat, Raluca Eremei-Bîrză/Amalia Popa și Ingrid Neacșu.

Seria spectacolelor din primul week-end al lunii octombrie se va încheia  duminică, 4 octombrie, cu „Mica sirenă” o piesă pentru copii, ce se va juca, de asemenea, pe scena din Sala Mare a Teatrului Național Aureliu Manea, cu începere de la ora 11. Duminică seara, de la ora 19, va avea loc proiecția filmului „Între chin și amin” (2019), la care va participa regizorul Toma Enache și actorul din rolul principal, Vali V. Popescu.

În imaginea reprezentativă: Secvență din spectacolul cu piesa ”Gelozie, mon amour”. Foto: Marius Romilă (Media Com.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.