Filmul ”Cardinalul” în regia lui Nicolae Mărgineanu, cu actorul turdean Radu Botar în rolul cardinalului greco-catolic Iuliu Hossu, va rula sâmbătă, 11 ianuarie, cu începere de la ora 19, la Sala Mare a Teatrului Aureliu Manea din Turda. Regalul cinematografic va continua, la Teatrul Aureliu Manea, cu filmul de animație ”Strada speranței”. Primul lung metraj de animație 3D stereoscopică realizat în România, conceput de Ștefn și Alexandru Buzea, va rula duminică, 12 ianuarie, de la ora 11, la Sala Mare a Teatrului Aureliu Manea.  

Deschisă cu proiecția unui film artistic și a unuia de animație, seria spectacolelor programate în luna ianuarie la teatrul turdean va continua cu două spectacole de muzică și poezie, dedicate sărbătoririi Zilei Culturii Naționale. Primul dintre aceste spectacole ”România (multi)culturală” susținut de actrița Lamia Beligan, soprana Silvia Sorina Munteanu și pianista Viorela Ciucur, se va desfășura marți, 14 ianuarie, cu începere de la ora 19. O zi mai târziu, miercuri, 15 ianuarie, de la aceeași oră 19, actori de la Teatrul Aureliu Manea, împreună cu corul Armonia, al Casei de Cultură din Turda, vor prezenta recitalul de muzică și poezie ”Mihai Eminescu”.

Din a doua jumătate a lunii ianuarie, spectacolele de teatru își reintră în drepturi la unica instituție de cultură profesionistă a Turzii. Astfel, joi, 16 ianuarie, de la ora 19, Sala Studio a Teatrului Aureliu Manea va găzdui spectacolul cu piesa ”Despre sexul femeii – Un câmp de luptă în războiul din Bosnia” de Matei Vișniec, în regia lui Muriel Manea-Jakab. Peste numai două zile, sâmbătă, 18 ianuarie, o altă producție a Teatrului Aureliu Manea, semnată de aceeași regizoare, Muriel Manea-Jakab, piesa ”Orchestra Titanic” de Hristo Boytcev, se va juca la Sala Mare cu începere de la ora 19.

Agenda teatrală turdeană include, până la sfârșitul lunii ianuarie, spectacole cu piese a căror premieră a avut loc înaintea debutului anului 2020: duminică, 19 ianuarie, ora 11, spectacolul pentru copii, cu piesa ”Albă ca zăpada” în regia lui Andrei Mihalache. Joi, 23 ianuarie, de la ora 19, comedia ”Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, în regia lui Ovidiu Cosac.

Imagine din piesa ”Omul cu floarea în gură” cu Marian Negrescu în rolul principal. (foto: Marius ROMILĂ, MediaCom.ro)

Sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 19, la sala Studio a Teatrului Aureliu Manea se va juca piesa ”Omul cu floarea în gură” de Luigi Pirandello, în regia lui Cristian Ioan.

Suita spectacolelor pentru copii programate în luna ianuarie se încheie duminică, 26 ianuarie, când, de la ora 11, pe scena din Sala Mare a Teatrului Aureliu Manea se va juca spectacolul cu piesa Pinocchio, a adaptare după Carlo Collodi, a cărei regie o semnează Muriel Manea-Jakab.

Seria spectacolelor incluse în programul lunii ianuarie se va încheia joi, 30, în penultima zi a lunii, cu piesa ”Băieți și fete” o adaptare după Willy Russel, regia Ovidiu Caiță (Sala Studio, ora 19).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.