Deși pandemia de COVID-19 a întârziat procesul de producție al spectacolelor pentru stagiunea 2020-2021, duminică, 6 septembrie, la Teatrul Național Aureliu Manea, din  Turda, se va juca prima premieră a sezonului de toamnă.

Într-un comunicat transmis presei de Teatrul Național Aureliu Manea se precizează că punerea în scenă a basmului ”Motanul încălțat” cules și publicat pentru prima dată de  Charles Perrault, în 1697, a prilejuit regizorului Alex Teodorescu crearea unui personaj diferit față de clasicul motan ale cărui aventuri i-au captivat pe copiii generațiilor trecute. Motanul încălțat plăsmuit de teatrul  erei post-industriale are de dus la bun sfârșit mai multe sarcini decât ”bunicul” său. Pesemne reducerea organigramelor a afectat și schema basmelor, astfel că penuria de personaje principale, determinată de crizele ce se succed în lanț, l-a afectat și pe Motan. Pe lângă misiunea de a-și urca stăpânul pe tron, Motanul încălțat al ”vremurilor normale” se luptă cu dragonii, îl debarasează pe Jack de tentaculele  vrejului său de fasole și o salvează pe Ileana Cosânzeana. Numai după aceea va putea Motanul încălțat să își împlinească iubirea pe care o nutrește pentru pisicuța Katia. Din distribuție fac parte: Miky Paicu, Alexandra Dușa, Amalia Popa, Alexandru Condurat, Ioan Alexandru Savu, George Sfetcu și Valentin Oncu.

La Teatrul Național Aureliu Manea Turda vă așteaptă un spectacol captivant, un spectacol amuzant, dar educativ… ce mai?! Un spectacol cum nu s-a mai văzut vreodată! – îi îmbie regizorul Alex Teodorescu pe spectatorii mici și mari deopotrivă, invitați duminică, 6 septembrie, de la ora 11, la Sala Mare a Teatrului Național Aureliu Manea, pentru a vedea premiera spectacolului cu piesa Motanul încălțat.

Biletele, ce se pot cumpăra fie online, de pe site-urile www.teatrulaureliumaneaturda.ro și www.tomtix.ro, fie de la Agenția Teatrului, din Piața Republicii nr. 52, costă câte 10 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.