Vineri, 14 octombrie, sute de persoane, cu mic, cu mare, au luat cu asalt gara din Câmpia Turzii. Oamenii s-au strâns la gară, din proprie voință, pentru a o întâmpina pe Majestatea Sa Regală Principesa Margareta, Custodele Coroanei României. Însoțită de familia sa, respectiv de Alteța Sa Principele Radu și de Principesa Sofia, fiica Regelui Mihai I a călătorit, cu Trenul Regal, de la Cluj-Napoca, la Alba Iulia, unde, sâmbătă, 15 octombrie, Majestatea Sa Regală Principesa Margareta, împreună cu Alteța Sa Regală Principele Radu și cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, vor lua parte la manifestările dedicate sărbătoririi unui secol de la încoronarea, la 15 octombrie 1922, a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, drept suverani ai tuturor românilor.

În cele zece minute în care Trenul Regal, sosit la ora 14.08, a staționat în gara Câmpia Turzii, Majestatea Sa Regală Margareta, împreună cu Alteța Sa Regală Principele Radu și cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, s-au întreținut cu oficialitățile locale, respectiv cu primarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan. Altețele Lor Regale i-au salutat pe numeroșii oameni care au venit să-i întâmpine.

Un moment emoționant s-a consumat când Alteța Sa Regală Principele Radu i-a salutat, pe fiecare în parte, pe elevii clasei a III-a A, de la Școala Gimnazială Avram Iancu, din Câmpia Turzii. De asemenea, Majestatea Sa Margareta s-a arătat deosebit de încântată de primirea călduroasă de care s-a bucurat familia regală la Câmpia Turzii.

La plecarea din Câmpia Turzii, 11 elevi olimpici care învață la școlile și liceele din oraș, au au însoțit Familia Custodelui Coroanei Române, în Trenul Regal, de la Câmpia Turzii, la Aiud. Elevii, oaspeți ai Trenului Regal, au fost invitați în Vagonul-Sufragerie, unde au avut ocazia de a se face cunoscuți și de a-și prezenta abilitățile școlare de excepție, precum și disciplinele la care au excelat.

”Decizia Familiei Regale de a veni la Câmpia Turzii a onorat comunitatea locală din oraș și suntem recunoscători că facem parte din traseul simbolic al Trenului Regal, până la Alba Iulia” a declarat primarul Dorin Lojigan, citat într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Primăriei Câmpia Turzii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.