Stagiunea post-pandemie a teatrului turdean debutează joi, 3 septembrie, cu spectacolul Impro Show, ce va avea loc de la ora 19, în curtea teatrului.
Premiera spectacolului „Motanul Încălțat” în regia lui Alexandru Teodorescu, va avea loc duminică, 6 septembrie, de la ora 11, în Sala Mare a Teatrului Național Aureliu Manea.
În parteneriat cu Casa de Cultură Turda se vor organiza două evenimente: Duminică, 6 septembrie, de la ora 18, în curtea fostului Colegiu Tehnic Dr. Ioan Rațiu, din strada Aurel Vlaicu nr. 3, se va desfășura manifestarea intitulată „Și noi ce mai citim?” prin care Casa de Cultură din Turda și-a propus să marcheze Ziua Citirii Cărții. Joi, 10 septembrie, în aceeași locație se va desfășura un concert de muzică clasică. La ambele evenimente intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile și pe baza unei rezervări prealabile, ce se poate face la sediul casei de Cultură Turda, din strada Avram Iancu nr. 12.
Iubitorii artei lirice au prilejul să participe la recitalul din poeziile lui Octavian Goga, intitulat ”În mine câteodată” programat vineri, 11 septembrie, de la ora 19. Recită Valentin Oncu, Miky Paicu, Alexandru Condurat și Ingrid Neacșu, actori la Teatrul Național Aureliu Manea.
Programul Teatrului Național Aureliu Manea prevede, pentru luna septembrie, rejucarea mai multor spectacole din stagiunile trecute: „În căutarea sensului pierdut” o adaptare după Ion Băieșu, în regia lui Muriel Jakab-Manea, va avea loc sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 19. Joi, 10 septembrie, de la ora 19, trupa teatrului turdean va juca „Îngrijitorul” o dramă în regia Alexandrei Nagy, iar sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 19, va avea loc spectacolul cu piesa, „Take, Ianke și Cadîr” de Victor Ion Popa, în regia regretatului Ovidiu Cosac.

Programul Teatrului Național Aureliu Manea pentru luna septembrie include proiecția a două filme artistice, în aer liber. Cele două pelicule, Domnul Verdoux, cu Charlie Chaplin (1947) și Fra Diavolo, cu Stan și Bran (1933), vor rula în primele două duminici ale lunii, respectiv în 6 și în 13 septembrie, în curtea teatrului.
„Noi nu am avut vacanță, am jucat toată vara în curtea teatrului, unde am experimentat un alt fel de a face teatru. Dar în același timp, ne era dor de sala noastră dragă și de scena teatrului. Respectând toate regulile impuse de către autorități, vom relua spectacolele și în interior. Vă așteptăm cu termometru și dezinfectant, iar dumneavoastră să veniți cu mască. Distanța ne ține împreună!” a enunțat leit-motivul stagiunii post-pandemie, managerul Teatrului Național Aureliu Manea, actorul Cătălin Grigoraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.