Turdenii amatori de muzică populară au ocazia să-l asculte pe celebrul solist Ioan Bocșa. Miercuri, 30 octombrie, prof. univ. dr. Ioan Bocșa va cânta în cadrul unui spectacol ce va avea loc la Teatrul Aureliu Manea din Turda, cu începere de la ora 19.

Ioan Bocșa va fi acompaniat de ansamblul de muzică tradițională românească ”Icoane” al Academiei de Muzică Gheorghe Dima, din Cluj-Napoca.

În cadrul evenimentului, produs de Fundația Culturală TerrArmonia, împreună cu Academia de Muzică Gheorghe Dima și organizat de Casa de Cultură din Turda, cu sprijinul autorităților publice locale, va avea loc și proiecția poemului cinematografic ”Suflet românesc – atunci și acum” realizată de Ioan Bocșa în anul 2018.

Filmările au avut loc în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca și la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Oașa, din Munții Șureanu, județul Alba.

Ansamblul de muzică tradițională românească ”Icoane” al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca

Scenariul poemului cinematografic „Suflet Românesc – atunci și acum – Despre muzica poeziei și poezia muzicii” este semnat de lector universitar dr. Diana Todea-Săhlean. La realizarea filmului au mai contribuit Tiberiu Bere – director de imagine;  Cătălin Radu, Ana Călin – sunet; Theodor Bere – montaj; asistent regie, Violeta Văduva; regizor secund – lector univ. dr. Diana Todea-Săhlean, regia: Viorel Costea. Filmul este produs de IGV Film și S.P.A.T.C.
Proiectul a fost derulat de Fundația Culturală TerrArmonia, filiala Cluj, în parteneriat cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.