În pofida pandemiei de COVID-19, sărbătoarea europeană a muzeelor va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie. Deși amânată, în ciuda vremurilor extraordinare pe care le trăim, șirul sărbătorii muzeelor va continua și anul acesta.

Muzeul de Istorie din Turda, la fel ca și alte instituții similare, din Europa și de pe alte continente, va sărbători, sâmbătă, 14 noiembrie,  Noaptea Muzeeelor. Muzeul turdean își va deschide porțile pentru vizitatori la ora 16. Din acel moment și până la ora 21, doritorii vor putea vizita, gratuit,  expoziția de bază, dar și expoziția temporară 20ART20, alcătuită din lucrări de artă contemporană ale artiștilor plastici turdeni, se precizează în comunicatul de presă prin care Muzeul de Istorie anunță evenimentul de sâmbătă, 14 noiembrie. În cadrul rpogramului dedicate sărbătorii Nopiții Muzeelor la Turda organizatorii au inclus și deschiderea magazinului de suveniruri, ce va ademeni vizitatorii Muzeului de Istorie cu ”noutăți dedicate tuturor vârstelor”.

În muzeu se va putea intra până, cel mai târziu, la ora 20 și 20 de minute, precizează organizatorii Nopții Muzeelor de la Turda. Aceștia îi asigură pe vizitatori că se vor aplica toate reglementările dispuse de autorități pentru evitarea răspândirii virusului SARSCov-2, responsabil de declanșarea pandemiei de COVID-19.

Iniţiat în urmă cu 16 ani, de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, evenimentul Noaptea Muzeelor se organizează anual în Europa. În România evenimentul este organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor (RNMR).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.