Expoziția găzduită la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie de Galeria de artă Valer Suciu din Turda aduce în atenția publicului iubitor de arte vizuale un nume nou: Cătălin Timoșca. Cele două lucrări ale tânărului pictor turdean atrag atenția prin tehnica folosită, una specifică artiștilor plastici din secolele XVI-XVII, după cum afirmă cunoscătorii. Pe lângă Cătălin Timoșca, societatea culturală Filarmonia, organizator al expoziției, alături de Casa de Cultură din Turda, propune amatorilor de arte plastice alte două nume noi, cele ale soților Eleanora și Mihai Chiseliță, din Republica Moldova, care participă, fiecare cu câte o pictură, la ediția din acest an a Salonului de toamnă.

Acestora li se adaugă autorii consacrați, membri ai Filarmoniei, pictori, fotografi și sculptori din

Peisaj, de Mihai Chiseliță

Turda și din Câmpia Turzii, obișnuiți ai simezelor de la Galeria de artă Valer Suciu, precum Flaviu Bugnariu, Maria Cristea, Manole Ciui, Ioan Crişan, Anca Kiş, Alida Nagy, Gavril Nechifor, Larisa Oniş, Felicia Răcean, Oleg Rusnac, Vasile Tașcă, Ovidiu Tabără, Nicuşor Ţigănilă şi Cornelia Vidraşcu.

Natură statică cu flori și fructe, de Cătălin Timoșca

Expoziţia, găzduită de Galeria de artă Valer Suciu, din Turda, strada Libertății nr. 2, deschisă publicului din 22 octombrie până în 4 noiembrie, se poate vizita de lunea până vinerea, între orele 10-16, iar sâmbăta şi duminica între orele 11-16. Vizitarea expoziției se face cu respectarea normelor sanitare prevăzute de lege.
Înființată în anul 2008, societatea culturală „Filarmonia” Turda a organizat expoziţii de artă plastică la Turda, Cluj Napoca, Dej, Mărişel, Luduş, Sighişoara, Rimetea, Târgu-Mureş, Sinaia și Cavnic.
În anul 2010, ca rod al colaborării cu Fundaţia „Sfântul Daniel” din Turda, filarmoniștii au participat la o expoziție organizată la Bruxelles (Belgia).

Membrii asociației culturale Filarmonia, din Turda, au participat la taberele de creaţie de la Mărişel, Rîşca, Hajdubagos-Ungaria, Leptokarya și Paralia Caterini-Grecia, precum şi la cele două ediţii ale taberei de creaţie de la Valea Ierii, organizate de Casa de Cultură Turda.

În imaginea reprezentativă: Peisaj de iarnă pe râul Arieș, pictură de Cătălin Timoșca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.