Amatorii de teatru care vor asista la avanpremiera, respectiv premiera spectacolului cu piesa Electra, ce vor avea loc vineri, 12, respectiv sâmbătă, 13 februarie, în Sala Studio a teatrului turdean, vor vedea tragedia greacă, scrisă de Sofocle, transformată de regizorul Alexandru Teodorescu într-un one-woman show, ”Pornind de la tragedia greacă scrisă de Sofocle, regizorul Alexandru Teodorescu a creat un spectacol de tip one-woman show unic, împletind tehinici moderne de punere în scenă cu povestea clasică scrisă de autorul grec. Interpretând mai multe personaje în cadrul aceluiași spectacol, actrița Alexandra Dușa dă viață poveștii într-un mod inedit și dinamic” se descrie ideea punerii în scenă a piesei Electra, de Sofocle, într-un comunicat transmis de Teatrul Național Aureliu Manea din Turda.

Nu există mituri expirate, la fel cum nu există basme expirate. Freud afirmă că poveștile sunt o formă de memorie colectivă. Este, credem, de datoria teatrului să ne aducă aminte, fiindcă teatrul nu este doar un mod de a privi spre reformă, ci și spre trecut. Este, poate, paradoxal să privim spre memorie prin intermediul unei arte atât de efemere și, se pare, astăzi, fragile.

Spectacolul cu piesa Electra nu urmărește să arate că mitul este încă viu ci că noi nu putem fără mit, că el este o parte din fiecare dintre noi. Cu toții, cel puțin o dată în viață, ne aflăm la granița dintre lumină și întuneric, și opțiunea ne aparține. Ne place să credem despre noi că vom merge întotdeauna spre lumină fiindcă ne considerăm oameni buni. Totuși, uneori ambele variante sunt la fel de etice, de corecte, de morale. Spectacolul cu piesa Electra, în concepția regizorală propusă de către Alexandru Teodorescu, înfățișează un astfel de moment.

”Se spune că cei mai cruzi sunt copiii, fiindcă ei nu au învățat încă să fie empatici. Pentru ei moralitatea este un concept străin. Credem, însă, că fiecare dintre noi rămâne undeva un copil. Fiecare dintre noi are deci, în interiorul său, un mare sâmbure de cruzime. Rămâne la latitudinea sorții să-l scoată sau nu la iveală” – crede regizorul spectacolului, Alexandru Teodorescu

Din echipa care a făcut posibilă punerea în scenă a acestui spectacol mai fac parte Alexandru Condurat – muzică, Florea Cătălin – regizor tehnic/sound effect, Sebastian Cojenel – light design.

Spectacolul se va juca în două zile, avanpremiera, vineri, 12 februarie, iar premiera, sâmbătă, 13 februarie. Ambele reprezentații se vor juca în Sala Studio, cu începere de la ora 19 în Sala Studio. Locurile se pot rezerva prin telefon, la numărul 0264 311 952. Biletele se pot cumpăra și  online, prin accesarea link-urilor https://www.tomtix.ro/evenimente/9021-electra-avanpremier pentru avanpremieră, respectiv https://www.tomtix.ro/evenimente/9022-electra-premier, pentru premieră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.