Studiul istoriografic dedicat personalității preotesei Lucreția Murășianu și Societății Ortodoxe a Femeilor Române din Turda este aproape finalizat, lucrarea fiind prevăzută să apară în această vară. Având în vedere faptul că arhiva acestei societăți turdene a fost distrusă în urma bombardamentelor din cel de-al doilea Război Mondial, facem un apel la generozitatea celor care au în arhiva personală fotografii de epocă cu membrii de altădată ai acestei reuniuni feminine, să binevoiască a ni le pune la dispoziție, pentru a fi scanate și introduse în volum, cu obligația morală  asumată de a menționa sursa sau numele deținătorului. Este de datoria noastră, a tuturor, să ne cunoaștem înaintașii vrednici, care au lăsat semne luminoase în istoria Turzii, acest oraș străvechi, reconstituindu-le biografiile și făcând astăzi acest gest de recunoștință în memoria lor.

Anexez una din rarele fotografii din acea perioadă (făcută la atelierul foto Horvath Turda) în care apar (credem noi) membrii Corului bisericesc al Catedralei Ortodoxe Române.

Cei care pot oferi informații concrete sau doresc să colaboreze pe acest subiect sunt rugați să ne contacteze cât de repede posibil la adresa de mail: csamdt@yahoo.com sau la tel:/watssup: 0034-642. 603. 855.

Tuturor acestor oameni de bine, care înțeleg demersul nostru, le mulțumesc din inimă.

Cu prețuire,

preot Dorin Sas (Valdemoro, Madrid, Spania)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.