La Turda, programul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale și a aniversării a 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, va începe vineri, 15 ianuarie, la ora 18. După proiecția unor imagini ale poetului Mihai Eminescu pe clădirea Teatrului Național Aureliu Manea, pe scena din sala de spectacole a aceleiași instituții se va desfășura spectacolul de muzică și poezie „România frumoasă” susținut de actori ai Teatrului Național Aureliu Manea. Alături de aceștia, în spectacolul ”România frumoasă” vor mai evolua muzicianul Ovidiu Lipan Țăndărică, Cristian Hodrea (bas-bariton), Ioana Felea Popa (soprană), Irina Călin, Iulia Merca și Elena Lungu (la pian).

Concomitent cu spectacolul găzduit de Teatrul Național Aureliu Manea, timp de două ore, Galeria de Artă Valer Suciu va găzdui proiecția unei expoziții de pictură online, intitulată „Din cerurile albastre” cu lucrări inspirate din creația eminesciană.

Manifestările programate la Turda se înscriu în proiectul inițiat de Ministerul Culturii, ce propune  un demers cultural unitar la nivel național: aprinderea simbolică a Flăcării Culturii.

Accesul la evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale se va face în limita a 30 la sută din capacitatea sălii de spectacole a teatrului, în vederea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, iar accesul se face pe baza de invitație, ce se poate obține de la sediul Casei de Cultură, din strada Avram Iancu nr. 12. Mai multe informații se pot obține la tel: 0264.311-980.        

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.