Teatrul Național Aureliu Manea din Turda participă la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Teatru Liviu Rebreanu, ce se desfășoară online. Amatorii de teatru îl vor păutea urmări pe Valentin Oncu în spectacolul cu piesa ”S-a întâmplat într-o joi” de Elise Wilk, în regia Laurei Moldovan, difuzat în direct vineri, 27 noiembrie, de la ora 20, pe pagina de facebook a Palatului Culturii din Bistrița (https://www.facebook.com/PALATUL.CULTURII.BISTRITA), gazda celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură și Teatru Liviu Rebreanu.

În acest an, marcat de pandemia de Covid-19, la Teatrul Național Aureliu Manea Turda s-au jucat șase spectacole în premieră. Șirul edițiilor anuale ale Festivalului Internațional de Teatru de la Turda nu s-a întrerupt din cauza virusului SARSCov-2, ce bântuie planeta. Cea de-a patra ediție a evenimentului cultural organizat de teatrul turdean în colaborare cu autoritățile publice locale, s-a constituit în primul festival de teatru desfășurat anul acesta în România, cu toate că evenimentul a avut loc în cadru restrâns, pe scene amenajate în aer liber.

„Teatrul Național Aureliu Manea Turda face performanță cu un colectiv pregătit să facă față oricărei provocări. Festivalul Internațional de Teatru de la Turda este printre primele festivaluri de teatru din România și primul festival desfășurat în condițiile anului 2020. Magia artelor și întâlnirile culturale din cadrul festivalului au adus plus valoare comunității, au creat un pilon cultural solid în regiune” a declarat managerul Teatrului Național Aureliu Manea, actorul Cătălin Grigoraș.

Pentru viitoarele întâlniri cu publicul, pe care actorii le așteaptă cu nerăbdare, la teatrul turdean se pregătesc spectacole cu piesele Tutun și praf de pușcă (pentru nervi și oase), după piesa Fără cartușe, Max!, de Nelu Ionescu, în regia lui Filip Odangiu, cu Valentin Oncu și Cătălin Florea; Van Dan – 10 ani de sânge murdar, (regia și scenografia, Dragoș Călin), cu  Vali V. Popescu; Oracol, un spectacol cu Grațiela Bădescu (text – Rucsandra Pop, muzica – Alexandru Condurat).

Foto: Marius ROMILĂ (MediaCom.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.