Acțiunile inițiate de colectivul Casei de Cultură Turda s-au adaptat rigorilor impuse tentativa autorităților de limitare a răspândirii virusului SARS Cov 2, responsabil de propagarea bolii COVID-19.

Astfel, activităților desfășurate la Galeria de Artă Valer Suciu, unde, din luna iunie s-a reluat șirul expozițiilor de artă plastice, li se adaugă acum o manifestare literară. Duminică, 6 septembrie, de la ora 18, curtea localului din strada Aurel Vlaicu nr. 3, a fostului Colegiu Tehnic Dr. Ioan Rațiu se va transforma, după cum speră organizatorii manifestării, într-o ”sală de lectură în aer liber”. Într-o zi dedicată citirii cărților, Casa de Cultură și Teatrul Național Aureliu Manea, ambele din Turda, propune iubitorilor literaturii o seară de lectură. Pe lângă fragmente din lucrări de referință pentru literatura română, citite de Mihaela Deceanu, Doina Șoproni, Ioan Alexandru Savu, Alexandru Condurat, actori ai teatrului turdean, autori locali, precum Lili Oniș, Dana Deac, Cristina Oprea și Bogdan Tiutiu, vor recita din creațiile poetice proprii.
”Sala de lectură” pavoazată cu grafică realizată de Theodor Romilă, își așteaptă publicul iubitor de literatură, care, pentru a avea acces în ”sanctuarul ad-hoc” rezervat cititului ”cea mai dulce și mai de folos zăbavă” a omului, trebuie să solicite rezervări prealabile, la Casa de Cultură din Turda. Organizatorii vor da curs solicitărilor în limita locurilor disponibile. ”Evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare prevăzute de lege” dau asigurări aceștia, într-un comunicat transmis presei de Casa de Cultură din Turda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.