Cine are curiozitatea să afle care sunt acestea, poate să dea o raită pe la Galeria de Artă Valer Suciu, din Turda (strada Libertății nr. 2), care în aceste zile găzduiește o expoziție alcătuită din desene și picturi realizate de elevi ai Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu (director, prof. Geanina Matei).

Simezele din cele două săli ale galeriei turdene găzduiesc lucrări de artă plastică din creația elevilor clasei a IV-a C, îndrumați de către Mariana Picovici, profesoară pentru învățământul primar și desene și picturi ce aparțin învățăceilor profesorului Alin Bîlcu, elevi din clasele V-VIII ale Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu din Turda. Expoziția, deschisă publicului de joi, 27 mai, până miercuri, 2 iunie, se poate vizita zilnic, între orele 10-16, a precizat curatorul galeriei, profesor Cristina Oprea, de la Casa de Cultură din Turda.

Expoziția ”Culorile copilăriei” reprezintă rodul colaborării dintre Galeria de Artă Valer Suciu și Școala Gimnazială Teodor Murășanu. Profesorul de educație plastică Alin Bîlcu, membru al filialei turdene a Uniunii Artiștilor Plastici din România, dă asigurări că relațiile de colaborare dintre cele două instituții vor continua. Alin Bîlcu preconizează, pentru viitor, o intensificare a acestor relații.

În România, Ziua Copilului, celebrată în 1 iunie, s-a sărbătorit pentru prima dată, în anul 1950.

În imaginea reprezentativă: Pictură de Veronica Măriuță

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.