La începutul lunii iulie, la Biserica Neagră din Brașov a început seria de concerte de orgă Organ Nights Open Air 2020. În cadrul acestui eveniment, susținut de ambasada Germaniei la București, se desfășoară 12 concerte de orgă, în fiecare sâmbătă, din 4 iulie, până în 19 septembrie. Toate concertele vor începe la ora 20 și 20 de minute. Concertele de orgă vor avea loc în curtea Honterus a Bisericii Negre (Schwarze Kirche) din Brașov, cu o capacitate de 150 de locuri. Concertele, susținute de cei mai buni organiști din România, dintre care unii, precum Ursula Phlippi și Erich Türk, au cântat și la orga Bisericii Reformate Turda Veche, se vor putea urmări, în transmisiuni live, pe un ecran amplasat pe fațada sudică a Bisericii Negre. Într-un anunț postat pe pagina de facebook a Bisericii Negre-Schwarze Kirche, organizatorii evenimentului Organ Nights Open Air 2020 au precizat că în cazul în care condițiile meteo se deteriorează vizibil, începerea concertelor se amână, iar dacă ploaia nu se oprește, concertul va fi transmis live, prin streaming, pe pagina de facebook „Organ Nights”.

Accesul publicului în spațiul împrejmuit, cu toate măsurile de securitate și protecție ce se impun, se va face cu începere de la ora 20, fără rezervare prealabilă, prin cele trei puncte de acces, de unde se pot cumpăra și biletele, ce costă 10 lei, în limita locurilor disponibile (150). Publicul este rugat să poarte asupra sa mască de protecție și o umbrelă, în caz de vreme nepotrivită.

Banii obținuți din vânzarea biletelor la concertele incluse în evenimentul Organ Nights Open Air 2020  se vor folosi pentru finanțarea reparațiilor de întreținere a orgilor din Biserica Neagră. Acestea suferă un proces de deteriorare accelerată, din cauza nivelului ridicat de umezeală consemnat în ultimii ani, au explicat organizatorii.

Concertele vor avea loc conform următorului program:

18 iulie –  Erich Türk

25 iulie – Ursula Philippi

1 august – Windhager-Geréd Erzsébet

8 august – Ursula Philippi; Steffen Schlandt

15 și 29 august – Eckart Schlandt

22 august – Antal Eduard

5 septembrie – Paul Cristian

12 septembrie – Geanina Sălăgean; Iulia Reitu

19 septembrie – Jürg Leutert; Brita Falch-Leutert

 

În primele două concerte ale seriei au cântat Steffen Schlandt, pe care melomanii îl pot asculta și în 8 august, respectiv organistul austriac Valentin Fheodoroff.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.