O hotărâre adoptată de Guvernul României la ședința de vineri, 26 august, prevede alocarea a circa 270 de milioane de lei, pentru susținerea financiară a activității a 65 de teatre, opere și filarmonici din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Prin această hotărâre, Guvernul a alocat peste 2 milioane de lei Teatrului Național Aureliu Manea, din Turda. Din județul Cluj au mai primit bani Filarmonica de Stat Transilvania (peste 16 milioane de lei) și Teatrul de Păpuși Puck (circa 4,3 milioane de lei) se precizează în anexa ce însoțește comunicatul de presă al Guvernului cu privire la actele normative adoptate în ședința de vineri, 26 august.

Banii s-au alocat la propunerea Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), se precizează în comunicat. Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul instituțiilor culturale de spectacole care nu primesc finanțare din Bugetul național. Astfel, aceste instituții pot acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și pot derula investiții, a declarat Cseke Attila, ministrul DLPA.

Suma reprezintă 2 la sută din impozitul pe venit încasat până în 31 iulie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante. ”Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către MDLPA, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole” se precizează în comunicatul transmis de Biroul de presă al Guvernului României, după ședința de vineri, 26 august.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.