După ce a găzduit două expoziții personale, realizate cu lucrări ale pictorilor Oleg Rusnac și Alin Bîlcu, Galeria de Artă Valer Suciu din Turda propune amatorilor de arte vizuale o trecere în revistă a ”isprăvilor artistice” ale membrilor Societății Culturale locale Filarmonia, făptuite în lunile de izolare autoimpusă cauzată de pandemia de COVID-19, maladie din cauza căreia artiștii plastici turdeni, ca dealtfel întregul popor, au avut de suportat rigorile stărilor de urgență și de alertă. Pesemne și pentru a contracara sâcâielile inerente stării de incertitudine cu privire la viitorul apropiat, filarmoniștii au executat un adevărat desant asupra simezelor galeriei de artă turdene, ocupate, până în 26 august, de picturile, fotografiile artistice, lucrările de grafică și sculpturile create de către cei 15 filarmoniști din Turda, respectiv din Câmpia Turzii, ce constituie obiectul expoziției de grup inaugurate joi, 6 august, la Galeria de Artă Valer Suciu din Turda, strada Libertății nr. 2.

Așadar, la Salonul de Artă publicul amator de arte vizuale are ocazia să admire, până în 26 august, creații plastice semnate de către Anca Kiș, Vasile Tașcă, Manole Ciui, Oleg Rusnac, Flaviu Bugnariu, Doina Bircea, Alida Nagy, Nicușor Țigănilă, Ovidiu Tabără, Cornelia Vidrașcu, Gavril Nechifor, Ioan Crișan, Larisa Oniș, Felicia Răcean și Maria Cristea.

Expoziția oferă celor care trec în mod regulat pragul galeriei turdene, câteva surprize plăcute. Picturile expuse de Vasile Tașcă, Manole Ciui, fotografiile lui Nicușor Țigănilă și sculpturile în lemn ale lui Flaviu Bugnariu demonstrează că aceștia au ridicat ștacheta valorică a operelor lor. O altă surpriză o constituie revenirea, pe simezele galeriei turdene a lui Ovidiu Tabără. După câțiva ani petrecuți în Franța, polițistul cu fire de artist propune publicului de acasă câteva lucrări de grafică, cu o profunzime bine conturată a mesajului transmis în imagini alb-negru. Enumerarea surprizelor ar putea continua, dar publicul amator de arte vizuale le poate descoperi ușor, cu ocazia unei vizite la Galeria de Artă Valer Suciu din Turda, deschisă de lunea până vinerea, între orele 10-16.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.