În ciuda pandemiei de COVID-19, Teatrul Național Aureliu Manea, din Turda, nu ”a depus armele”. Strecurându-se printre valurile bolii și ale restricțiilor dispuse de autorități, actorii teatrului turdean au reușit să ofere publicului numeroase spectacole, concerte, expoziții și trei festivaluri. ”Festivalurile, premierele, comediile, dramele, one-man show-urile, spectacolele invitate, concertele, expozițiile, sutele de spectacole și miile de spectatori care au trecut pragul Teatrului Național Aureliu Manea  au făcut din acest an atipic un an special” se apreciază într-un comunicat ce prezintă bilanțul anual al singurei instituții profesioniste de cultură din Turda.

Seria festivalurilor organizate de Teatrul Național Aureliu Manea a debutat la începutul lunii iunie, cu Festivalul Adolescenților. La acest eveniment, desfășurat online, au participat 70 de elevi de liceu, din mai multe orașe ale țării. La încheierea lunii iunie s-a dat startul celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Turda.  Spectacolele de teatru și celelalte evenimente cultural-artistice incluse în programul festivalului s-au desfășurat în aer liber, în sală și online. ”Cele peste 80 de spectacole jucate în zece zile de festival au colorat orașul și i-au făcut pe cei prezenți să uite, pentru o perioadă, de vremurile dificile prin care trecem” se menționează în sursa citată.

Aflat la prima ediție, Festivalul Poveștilor de Iarnă, desfășurat între 17 și 21 decembrie, dedicat   spectacolelor cu tematică de Crăciun, a inclus reprezentații de muzică, balet și teatru.

Un an spectaculos, în care minunata echipă de la Teatrul Național Aureliu Manea  Turda a dovedit că este creativă și că are resurse.  Un an 2021 cu trei festivaluri, cu peste zece spectacole în premieră, cu sute de spectatori, cu mii de copii în sala de teatru, cu zeci de mii de amintiri de la repetiții și din spectacole, cu energie pozitivă și cu poftă de viață. Îmi doresc și ne dorim cu toții, o comunitate sănătoasă și educată! La mulți ani dragi colegi, la mulți ani dragi spectatori, vă doresc un An Nou cu bucurie, prosperitate și sănătate din belșug! (Cătălin Grigoraș, manager).

Foto: Marius ROMILĂ (Media Com.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.